Hana Svobodová, DiS.

Bachelor's thesis

Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády

The influence of cocoa beans differing in variety and country of origin used on the properties of chocolate
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá popisem kakaovníku a kakaových bobů, samotným zpracováním kakaových bobů, výrobou čokolády a hodnocením kvality čokolády a jejími vadami. V praktické části je pomocí senzorického hodnocení zjišťováno, jaké vlastnosti mají čokolády vyrobené z různých druhů kakaových bobů z různých oblastí. Z každých kakaových bobů byla vyrobena 100 % a 70 % čokoláda. Ze získaných výsledků …viac
Abstract:
The bachelor thesis deals with the description of the cocoa tree and cocoa beans, the processing of cocoa beans, the production of chocolate and the evaluation of the quality of chocolate and its defects. In the practical part, the properities of chocolates made from different types of cocoa beans from different regions are investigated using sensory evaluation. Each cocoa bean was used to produce …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Svobodová, Hana. Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Food Technology and Assessment / Food Technology