Vliv čajových katechinů na adherenci bakterií mléčného kvašení – Kateřina Nechvílová
Kateřina Nechvílová
Bachelor's thesis
Vliv čajových katechinů na adherenci bakterií mléčného kvašení
Effect of tea catechins on the adherence of lactic acid bacteria
Anotácia:
Čaj je nápoj, který konzumují milióny lidí na celém světě. Mnozí odborníci a výzkumníci zejména z asijských zemí se snaží použít čaj jako léčivo. Studie dokazují, že čajové katechiny, a to zejména katechiny obsažené v zeleném čaji, mají pozitivní vliv na zdraví člověka. Práce se zabývá vlivem čajových katechinů na probiotické mikroorganismy, obsahuje poznatky o druzích čajů a jejich výrobě, shrnuje …viacAbstract:
Tea is a drink, what is consumed by millions of people worldwide. Many experts and researchers mainly from Asian countries are trying to use as a medicine. Studies show that tea catechins, particularly the catechins founded in green tea, have a positive effect on human health.The work is focused on the influence of tea catechins on probiotic organisms, the work contains information about types of teas …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NECHVÍLOVÁ, Kateřina. \textit{Vliv čajových katechinů na adherenci bakterií mléčného kvašení}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/u719kg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Využití pokročilého 2D in vitro modelu ve studiu prozánětlivých efektů lipopolysacharidů sinicových vodních květů
Vanda Hošeková -
Prozánětlivé působení lipopolysacharidů sinicových vodních květů in vitro
Veronika Skočková -
Vliv složek mléka na expresi MUC- 2 u Caco-2 buněk a HT29-MTX buněk
Helena Horáková -
Endotoxiny sinicových vodních květů – efekty a mechanismy netoxických koncentrací in vitro.
Kateřina Pospíchalová
Názov
Vložil
Vložené
Práva