Veronika Fousková
Bakalářská práce
Ztráty selat v chovech prasat
Piglet losses in pig farming
Anotace:
V současné době je v České republice vepřové maso nejvíce konzumovaným masem, a to s roční spotřebou 43,9 kg na obyvatele za rok. Potravinová soběstačnost vepřového masa je v České republice 41,1 % a proto je důležité, aby úhyny mláďat v chovech prasat byly, co nejmenší. Aby nedocházelo k vysokým úhynům selat, je důležité, aby chovatelé znali jisté faktory, které působí na ztráty selat v chovech prasat …víceAbstract:
Currently, pork is the most consumed meat in the Czech Republic, with an annual consumption of 43.9 kg per capita per year. The food self-sufficiency of pig meat in the Czech Republic is 41,1 % and it is therefore important to keep the mortality of piglets in pig farms to a minimum. In order to avoid high piglet mortality, it is important that farmers are aware of certain factors that influence piglet …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Kateřina Zadinová, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Chov hospodářských zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Raná embryonální mortalita u klisen
Kateřina Špačková -
Příčiny embryonální mortality v chovu prasat
Petra Telátníková -
Statistická analýza vývoje počtu novorozenců s nízkou porodní hmotností a úmrtnosti do 1 roku věku v České republice
Jiří Mrázek -
Faktory ovlivňující prosperitu selat
Magdaléna Musiolová
Název
Vložil
Vloženo
Práva