Využívání sacharidů druhem Bifidobacterium animalis – Bc. Barbora Dvořáková
Bc. Barbora Dvořáková
Diplomová práce
Využívání sacharidů druhem Bifidobacterium animalis
Utilization of saccharides by species Bifidobacterium animalis
Anotace:
V této diplomové práci je studována schopnost poddruhu Bifidobacterium animalis subsp. lactis využívat glukosu, galaktosu a laktosu.Jako testované bifidobakterie byly použity dva kmeny již zmíněného poddruhu Bifidobacterium animalis subsp. lactis izolované z jogurtu (DAN) a výkalů štěněte (V1/2). Pomocí turbidimetrie byla změřena optická denzita narostlých bakterií, následně stanoveny růstové výtěžky …víceAbstract:
In this diploma thesis, the ability of Bifidobacterium animalis subsp. lactis to utilize glucose, galactose and lactose was tested.Two subspecies of Bifidobacterium animalis subsp. lactis were used. The first strain (DAN) was isolated from yoghurt, the second one (V1/2) originated from dog faeces. Optical density of grown bacteria was measured using turbidimetry. Then growth gain was measured using …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Vojtěch Rada, CSc.
- Oponent: Milan Marounek, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DVOŘÁKOVÁ, Barbora. \textit{Využívání sacharidů druhem Bifidobacterium animalis}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/ubdx3h/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva