Obsah vitamínu C v bramborách při technologických operacích – Pavlína Matoušková
Pavlína Matoušková
Bachelor's thesis
Obsah vitamínu C v bramborách při technologických operacích
Vitamin C content in potatoes during technological operations
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývala obsahem vitamínu C v bramborách při technologických operacích. V experimentální části byly brambory vloženy do studené vody a vařeny, vloženy do teplé vody a vařeny, vařeny v páře, v mikrovlnné troubě a smaženy. Vodou vyextrahované brambory byly vloženy do centrifugy k oddělení kapalné části od pevné, a tento extrakt byl přefiltrován a vstříknut do HPLC, kde byl vyhodnocen …moreAbstract:
This bachelor thesis dealt with the content of vitamin C in potatoes during technological operations. In the experimental part, the potatoes were placed in cold water and boiled, placed in warm water and boiled, steamed, microwaveed and fried. The water-extracted potatoes were placed in a centrifuge to separate the liquid part from the solid part, and this extract was filtered and injected into HPLC …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
- Reader: Naděžda Vrchotová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.