Příprava běžného pečiva s přídavkem alternativních mouk – Lenka UHLÍŘOVÁ
Lenka UHLÍŘOVÁ
Bakalářská práce
Příprava běžného pečiva s přídavkem alternativních mouk
Preparation of rolls with addition of alternative flours
Anotace:
Tématem bakalářské práce je výroba běžného pečiva za použití alternativních mouk. Použity byly výliskové mouky čtyř druhů olejnin (len setý, konopí seté, tykev olejná, ostropestřec mariánský). V literární části je definováno běžné pečivo dle legislativy, základní a pomocné suroviny k této výrobě a technologie výroby. Dále jsou popisovány rostliny, ze kterých byl zpracován přídavek k pšeničné mouce …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on the production of ordinary pastry with the use of alternative flour. Four kinds of crop flour, made from seed pomace of flax (Linum usitatissimum L.), hemp (Cannabis sativa L.), squash (Cucurbita pepo L.) and milk thistle (Silybum marianum L.), were selected. In the literary part of the thesis, common pastry according to legislation, basic and auxiliary raw materials …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
UHLÍŘOVÁ, Lenka. Příprava běžného pečiva s přídavkem alternativních mouk. Č. Budějovice, 2021. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělství - Zpracování produktů
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti využití výlisků z hroznů révy vinné
Tereza Kapičáková -
Zpracování výlisků semen tykve olejné (Cucurbita pepo L.) na mouku a bílkovinný koncentrát
Ema PEŠKOVÁ -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Stanovení vlákniny a polyfenolů netradičních mouk a jejich stravitelnost
Denisa Holečková -
Uplatnění alternativních rostlinných mouk pro výrobu chleba
Věra VÍTKOVÁ -
Len len
Lucia Sádecká -
Už je to len v knihách
Eva KOZOŇOVÁ -
Spoločenská zodpovednosť. Téma len pre business?
Veronika Borošová
Název
Vložil
Vloženo
Práva