Vliv autolýzy kvasinek na senzorické vlastnosti červeného vína – Martin Hádlík
Martin Hádlík
Bachelor's thesis
Vliv autolýzy kvasinek na senzorické vlastnosti červeného vína
The effect of yeast autolysis on sensory properties of red wine
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá autolýzou kvasinek a jejím dopadem na vlastnosti vína, při školení vína s využitím kvasničných kalů. První kapitoly práce se zabývají popisem výroby červeného vína, se zaměřením na hlavní a vedlejší produkty alkoholové fermentace. Následuje stručný popis malolaktické fermentace. Další část se zabývá kvasinkami, je popsáno jejich zařazení do systému hub, charakteristika buňky …moreAbstract:
Bachelor thesis deals with yeast autolysis and its impact on wine properties, during wine training with the use of yeast lees. The first chapters deals with the description of red wine production, focusing on the major and by-products of alcohol fermentation. The following is a brief description of the malolactic fermentation. The next section deals with the yeast, their inclusion in the system, cell …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Studium vývoje kyslíku ve vínech s různým podílem kvasničných kalů
Michaela Kulhánková -
Vliv kvasničních kalů na obsah biogenních aminů ve víně
Karolína Kostelníková