Vliv formy zkrmované sóji na oxidační stabilitu vajec kura domácího – Bc. Miroslav Studený
Bc. Miroslav Studený
Master's thesis
Vliv formy zkrmované sóji na oxidační stabilitu vajec kura domácího
Influence of form of fed soybean on oxidative stability of laying hens eggs
Abstract:
Vzhledem k neustále se rozrůstající lidské populaci, dochází zároveň k navyšování poptávky po co nejlevnějších zdrojích makroživin. Díky relativně nízkým požadavkům na životní prostor nosnic v chovu představují vejce finančně dostupný zdroj kvalitních živin. Vejce sama o sobě obsahují kromě nasycených mastných kyselin i ty nenasycené. A právě vyšší obsah těchto nenasycených kyselin sebou přináší větší …moreAbstract:
Due to the constantly growing human population there is also an increasing demand for the cheapest possible sources of macronutrients. Because of the relatively low demands on the living space of laying hens in breeding, eggs represent an affordable source of quality nutrients. Eggs themselves contain, in addition to saturated fatty acids, also unsaturated ones. And it is the higher content of these …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
STUDENÝ, Miroslav. \textit{Vliv formy zkrmované sóji na oxidační stabilitu vajec kura domácího}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/udgauv/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Theses on a related topic
-
Povrchová kovalentní modifikace 2D materiálů (MXenů) s cílem zvýšení jejich anti-oxidační stability při použití v regenerativní medicíně
Evgenii Kublii -
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Jan Obdržálek -
Sledování obsahu mastných kyselin a oxidační stability tuku v závislosti na době skladování
Petra Prokešová -
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková -
Oxidační stabilita motorové nafty
Petr Závěšický -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Šárka Jonášová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights