Lenka BARTLOVÁ

Bachelor's thesis

Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii

Omega-3 and Omega-6 fatty acids in the food industry and in pharmacy
Abstract:
Úkolem bakalářské práce bylo shrnout dostupné informace o ω-3 a ω-6 mastných kyselinách. Tyto se vyskytují převážně v mořských rybách, tucích a olejích. V naší stravě by měly být obsaženy v dostatečné míře a v určitém poměru. Pokud tomu tak není, je možné zakoupit doplňky stravy s těmito kyselinami. Jsou důležité převážně pro správnou srdečně-cévní činnost, udržení hladiny cholesterolu, v …more
Abstract:
The aim of this bachelor thesis was to summarize available information about ω-3 and ω-6 fatty acids. They are mostly occured in see fishes, fats and oils. They should be contained in our food in a sufficient measure and in the rigt ratio. If this is not happened it is be possible to buy the supplements containing those fatty acids. They are mostly important for the good vascular activity …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2009
Accessible from:: 27. 5. 2009
Identifier: 12977

Thesis defence

  • Date of defence: 15. 6. 2009
  • Supervisor: Ing. Daniela Kramářová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

BARTLOVÁ, Lenka. Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.