Lenka BARTLOVÁ

Bakalářská práce

Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii

Omega-3 and Omega-6 fatty acids in the food industry and in pharmacy
Anotace:
Úkolem bakalářské práce bylo shrnout dostupné informace o ω-3 a ω-6 mastných kyselinách. Tyto se vyskytují převážně v mořských rybách, tucích a olejích. V naší stravě by měly být obsaženy v dostatečné míře a v určitém poměru. Pokud tomu tak není, je možné zakoupit doplňky stravy s těmito kyselinami. Jsou důležité převážně pro správnou srdečně-cévní činnost, udržení hladiny cholesterolu, v …více
Abstract:
The aim of this bachelor thesis was to summarize available information about ω-3 and ω-6 fatty acids. They are mostly occured in see fishes, fats and oils. They should be contained in our food in a sufficient measure and in the rigt ratio. If this is not happened it is be possible to buy the supplements containing those fatty acids. They are mostly important for the good vascular activity …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Zveřejnit od: 27. 5. 2009
Identifikátor: 12977

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 15. 6. 2009
  • Vedoucí: Ing. Daniela Kramářová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BARTLOVÁ, Lenka. Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.