Jolana Dostálová

Bachelor's thesis

Využití vybraných hydrokoloidů z řas při výrobě tavených sýrů bez tavicích solí

Using of Selected Hydrocolloids from Algae in The Production of Processed Cheese without Emulsifying Salts
Anotácia:
Cílem této bakalářské práce bylo vyrobit tavené sýry bez tavicích solí za přídavku vybraných hydrokoloidů z řas. Použity byly hydrokoloidy: -karagenan, -karagenan, agar a alginát sodný. Hydrokoloidy byly přidávány v koncentracích 0,10 %, 0,25 %, 0,50 %, 0,75 % a 1,00 % (w/w). U modelových vzorků byla provedena základní chemická a senzorická analýza a dynamická oscilační reometrie. Vzorky byly skladovány …viac
Abstract:
The aim of this work was to produce processed cheeses without emulsifying salts with the addition of selected hydrocolloids from algae. Various hydrocolloids such as kappa- and iota- carrageenan, agar and sodium alginate have been used in this study. Hydrocolloids were added at concentrations of 0,10 %, 0,25 %, 0,50 %, 0,75 % and 1,00 % (w/w). In the test samples, basic chemical and sensory analysis …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Dostálová, Jolana. Využití vybraných hydrokoloidů z řas při výrobě tavených sýrů bez tavicích solí. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies