Analýza alimentárního rizika - výroba konzerv – Veronika Čábelová
Veronika Čábelová
Bakalářská práce
Analýza alimentárního rizika - výroba konzerv
Analysis of alimentary risk - production of canned food
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá výrobou konzerv a analýzou alimentárního rizika při zpracování surovin a výrobě konzerv. Popisuje vhodné suroviny ke konzervaci, od jejich úpravy, přes použití vhodného obalového materiálu, až po samotnou výrobu. Práce se také zabývá analýzou alimentárního rizika při jejich výrobě a možností kontaminace širokou škálou mikroorganismů během celého technologického procesu. Zmíněna …víceAbstract:
This bachelor thesis is about production of canned food and analysis of alimentary risk during elaboration of resources and production of canned food. It's describing appropriate resources for conservation, from their adjustments, through usage of appropriate packaging material, to production itself. This thesis also deals with analysis of alimentary risk during production and posibility of contamination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Martina Kosařová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Mikroorganismy jako původci alimentárních onemocnění
Marek Hloch -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Mikroorganismy a jejich riziko v pitné vodě
Simona Prachařová -
Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků
Pavlína Dočekalová -
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích
Anna Hyžáková -
Inhibiční účinek přírodních látek rostlinného původu na technologicky významné mikroorganismy
Marek Hloch