Nutriční charakteristika rostliny pohanky seté – Bc. Kristýna KMENTOVÁ
Bc. Kristýna KMENTOVÁ
Master's thesis
Nutriční charakteristika rostliny pohanky seté
Nutritional characteristics of common buckwheat
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou, chemickým složením, zpracováním, využitím a zdravotními účinky rostliny pohanky seté. Praktická část je zaměřena na analýzu jednotlivých částí pohanky, jako kořen, stonek, listy a květ. Dále byly zkoumány pohankové výrobky (slupky, kroupa a mouka). U všech vzorků bylo provedeno stanovení obsahu vlhkosti, dusíkatých látek, tuku a škrobu dle metod uvedených …moreAbstract:
This diploma thesis deals with a characterization, chemical composition, processing and utilization and health effects of common buckwheat. The practical part is focused on the analysis of individual parts of the buckwheat plant, for example a root, footstalk, leaves and inflorescence. Then the buckwheat products (peelings, groats and flour) were exam-ined. The content of the moisture, nitrogen substances …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
20156
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2011
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KMENTOVÁ, Kristýna. Nutriční charakteristika rostliny pohanky seté. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Chemické složení a analýza piva
Klára Sollichová -
Zdravotní účinky vína
Klára Líbalová -
Srovnání vlivu hnojiva Vermesfluid na zdravotní stav odrůdy révy vinné Rulandské bílé na Zámeckém vinařství Třebívlice s. r.o
Aneta Raušová -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Faktory ovlivňující složení kozího mléka a jeho technologické vlastnosti
Klára Kubečková