Nutriční charakteristika rostliny pohanky seté – Bc. Kristýna KMENTOVÁ
Bc. Kristýna KMENTOVÁ
Master's thesis
Nutriční charakteristika rostliny pohanky seté
Nutritional characteristics of common buckwheat
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou, chemickým složením, zpracováním, využitím a zdravotními účinky rostliny pohanky seté. Praktická část je zaměřena na analýzu jednotlivých částí pohanky, jako kořen, stonek, listy a květ. Dále byly zkoumány pohankové výrobky (slupky, kroupa a mouka). U všech vzorků bylo provedeno stanovení obsahu vlhkosti, dusíkatých látek, tuku a škrobu dle metod uvedených …viacAbstract:
This diploma thesis deals with a characterization, chemical composition, processing and utilization and health effects of common buckwheat. The practical part is focused on the analysis of individual parts of the buckwheat plant, for example a root, footstalk, leaves and inflorescence. Then the buckwheat products (peelings, groats and flour) were exam-ined. The content of the moisture, nitrogen substances …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
20156
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KMENTOVÁ, Kristýna. Nutriční charakteristika rostliny pohanky seté. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Práce na příbuzné téma
-
Chemické složení a analýza piva
Klára Sollichová -
Zdravotní účinky vína
Klára Líbalová -
Srovnání vlivu hnojiva Vermesfluid na zdravotní stav odrůdy révy vinné Rulandské bílé na Zámeckém vinařství Třebívlice s. r.o
Aneta Raušová -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Faktory ovlivňující složení kozího mléka a jeho technologické vlastnosti
Klára Kubečková