Pekárenské vlastnosti pšeničné a žitné mouky – Bc. Kateřina JUŘÍKOVÁ
Bc. Kateřina JUŘÍKOVÁ
Bachelor's thesis
Pekárenské vlastnosti pšeničné a žitné mouky
Bakery charakteristics wheaten and rye flour
Abstract:
Tato práce sleduje rozdílné vlastnosti pšeničné a žitné mouky. V úvodu je popsáno složení obilného zrna a jednotlivé obiloviny (pšenice, žito, žitovec). Je zaměřena na rozdíly v chemickém složení, na rozdílném chování jednotlivých složek mouk během přípravy těsta. Dále popisuje jakost mouky a některé vlivy, které ovlivňují jakost mouky, změny ve vlastnostech mouky během zrání, rozdílné způsoby mletí …moreAbstract:
This bachelor thesis is about different properties wheaten and rye flour. Constitution of cereal grains and individual cereals (wheat, rye and triticale) are described at first. This work is specialized on differences in chemical structure and on different behaviour of sepa-rate components flour during preparation dought. Next the work describe quality of flour and some effects, that change quality …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Identifier:
7701
Thesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2008
- Supervisor: doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
JUŘÍKOVÁ, Kateřina. Pekárenské vlastnosti pšeničné a žitné mouky. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Posouzení jakosti mouky od českých výrobců
Zuzana Fenclová -
Studium fenolických kyselin a proteinového složení mouky z lupiny bílé (Lupinus albusL)
Kateřina Bojková -
Výroba mouky a faktory ovlivňující jakost mouky
Eva ŠTULÍŘOVÁ -
Studium chemického složení lupinové mouky (Lupinus albusL)
Barbora Kulhánková -
Vliv granulace bezlepkové mouky na fyzikální vlastnosti těsta a pečiva
Ľubomíra Rybárová -
Vliv přídavku mléčných bílkovin na reologické vlastnosti suspenze bezlepkové mouky a těsta
Adéla Psotová -
Úprava objemu a jakosti pekařských koblih s použitím přídatných látek a smažících olejů
Alena NĚMCOVÁ -
Rozdíl ve zpracování pšenice a žita na mouku
Iveta Procházková