Bc. Kateřina JUŘÍKOVÁ

Bachelor's thesis

Pekárenské vlastnosti pšeničné a žitné mouky

Bakery charakteristics wheaten and rye flour
Abstract:
Tato práce sleduje rozdílné vlastnosti pšeničné a žitné mouky. V úvodu je popsáno složení obilného zrna a jednotlivé obiloviny (pšenice, žito, žitovec). Je zaměřena na rozdíly v chemickém složení, na rozdílném chování jednotlivých složek mouk během přípravy těsta. Dále popisuje jakost mouky a některé vlivy, které ovlivňují jakost mouky, změny ve vlastnostech mouky během zrání, rozdílné způsoby mletí …more
Abstract:
This bachelor thesis is about different properties wheaten and rye flour. Constitution of cereal grains and individual cereals (wheat, rye and triticale) are described at first. This work is specialized on differences in chemical structure and on different behaviour of sepa-rate components flour during preparation dought. Next the work describe quality of flour and some effects, that change quality …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Identifier: 7701

Thesis defence

  • Date of defence: 13. 6. 2008
  • Supervisor: doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

JUŘÍKOVÁ, Kateřina. Pekárenské vlastnosti pšeničné a žitné mouky. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.