Pekárenské vlastnosti pšeničné a žitné mouky – Bc. Kateřina JUŘÍKOVÁ
Bc. Kateřina JUŘÍKOVÁ
Bachelor's thesis
Pekárenské vlastnosti pšeničné a žitné mouky
Bakery charakteristics wheaten and rye flour
Anotácia:
Tato práce sleduje rozdílné vlastnosti pšeničné a žitné mouky. V úvodu je popsáno složení obilného zrna a jednotlivé obiloviny (pšenice, žito, žitovec). Je zaměřena na rozdíly v chemickém složení, na rozdílném chování jednotlivých složek mouk během přípravy těsta. Dále popisuje jakost mouky a některé vlivy, které ovlivňují jakost mouky, změny ve vlastnostech mouky během zrání, rozdílné způsoby mletí …viacAbstract:
This bachelor thesis is about different properties wheaten and rye flour. Constitution of cereal grains and individual cereals (wheat, rye and triticale) are described at first. This work is specialized on differences in chemical structure and on different behaviour of sepa-rate components flour during preparation dought. Next the work describe quality of flour and some effects, that change quality …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7701
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
JUŘÍKOVÁ, Kateřina. Pekárenské vlastnosti pšeničné a žitné mouky. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Posouzení jakosti mouky od českých výrobců
Zuzana Fenclová -
Studium fenolických kyselin a proteinového složení mouky z lupiny bílé (Lupinus albusL)
Kateřina Bojková -
Výroba mouky a faktory ovlivňující jakost mouky
Eva ŠTULÍŘOVÁ -
Studium chemického složení lupinové mouky (Lupinus albusL)
Barbora Kulhánková -
Vliv granulace bezlepkové mouky na fyzikální vlastnosti těsta a pečiva
Ľubomíra Rybárová -
Vliv přídavku mléčných bílkovin na reologické vlastnosti suspenze bezlepkové mouky a těsta
Adéla Psotová -
Vliv přídavku cvrččí mouky na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků
Žaneta Ferusová -
Vliv přídavku mouky z hmyzu na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků
Klára Mikulíková