Eva Šádová

Diplomová práce

Optimalizace ideální stravy

Optimization of ideal nutriment
Anotace:
Diplomová práce se věnuje problematice hledání nejlepšího jídelníčku vzorového pacienta v nemocnici. Cílem práce je vytvoření modelu optimalizace vybraných hodnot, charakterizujících racionální dietu a jeho výpočet pomocí programového vybavení. Optimalizačním kritériem je dosažení co nejnižších nákladů na použité potraviny. V první části je popsána teorie optimalizačních úloh, která se zde nejvíce …více
Abstract:
The thesis describes a way of searching the best bill of fare for certain patient in hospital. The target is to set up and then to solve an optimization model. Criterion of performance is to minimize spending on selected foodstuff. The first part describes a theory of optimization models, the second is about nutrition and the third aims to solve a model and to interpret the results.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 12. 2007

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 9. 2009
  • Vedoucí: Martina Kuncová
  • Oponent: Irena Šindelářová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/16441