Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití – Bc. Dana Plucarová
Bc. Dana Plucarová
Master's thesis
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Colored Wheat, Possibilities of Processing and Bakery Use
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši na téma „Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití“ a provést pekařské pokusy s použitím vybraných odrůd pšenice s netradiční barvou obilky. Teoretická část pojednává o barvivech zodpovědných za zbarvení pšenic a jejich pozitivních účincích na lidské zdraví, dále se zabývá možnostmi pekárenského využití barevných pšenic v praxi …moreAbstract:
The aim of this diploma thesis was to carry out a literature search on the topic of „Colored Wheat, Possibilities of Processing and Bakery Use“ and to make bakery experiments using selected wheat varieties with non-traditional grain colour. The theoretical part deals with the pigments responsible for the colouring of wheats and its positive effects on human health, and also deals with the possibilities …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Antokyany v obilovinách a pekárenských výrobcích
Klára Hlavsová -
An Analysis of development of wheat production in India
Yuvraj Chhatwal -
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
Mousa ZOGHALI -
The Impact of the COVID-19 Pandemic on the Commodity Market: a Case Study of Wheat
Mohammad Tuhin -
Evaluation of wheat commodity
Diana Safaryan -
Analysis of Wheat Production in Turkey
Ziyad Alattrash -
Effect of particle size of wheat on the rheological and filtration properties of the drilling fluid
Dlovan YASEEN ABBAS -
Analysis of Wheat Production in India
Suprity Prasad