Vlivy působící na jakost masa. – Michaela Trojanová
Michaela Trojanová
Bakalářská práce
Vlivy působící na jakost masa.
Influences on the quality of the meat.
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá vnitřními a vnějšími vlivy, které ovlivňují kvalitu masa. V úvodu práce je definován pojem maso, popsána struktura svalového vlákna a stručně představeny jednotlivé chemické složky masa a některé vlastnosti masa. Ústředním tématem bakalářské práce jsou vnitřní a vnější vlivy, které působí na jakost masa. Mezi vnitřní vlivy patří druh, plemeno, pohlaví, věk a porážková …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the effects on meat quality. In the introduction the term meat is defined, the structure of muscle fiber is described and the individual chemical components of meat and some properties of meat are briefly introduced. The central theme of the bachelor thesis are internal and external influences, which influence the quality of meat. Internal influences include species …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující kvantitu a kvalitu silice rodu Mentha L. (máta)
Eliška Pařízková -
Faktory ovlivňující kvalitu vajec
Ladislav Linek -
Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa
Kristýna Najmanová -
Vliv genotypu na kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Kateřina Koutská -
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Faktory ovlivňující kvalitu pštrosího masa
Jakub Havel -
Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček
Kateřina Romanská
Název
Vložil
Vloženo
Práva