Michaela Trojanová
Bachelor's thesis
Vlivy působící na jakost masa.
Influences on the quality of the meat.
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá vnitřními a vnějšími vlivy, které ovlivňují kvalitu masa. V úvodu práce je definován pojem maso, popsána struktura svalového vlákna a stručně představeny jednotlivé chemické složky masa a některé vlastnosti masa. Ústředním tématem bakalářské práce jsou vnitřní a vnější vlivy, které působí na jakost masa. Mezi vnitřní vlivy patří druh, plemeno, pohlaví, věk a porážková …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the effects on meat quality. In the introduction the term meat is defined, the structure of muscle fiber is described and the individual chemical components of meat and some properties of meat are briefly introduced. The central theme of the bachelor thesis are internal and external influences, which influence the quality of meat. Internal influences include species …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TROJANOVÁ, Michaela. \textit{Vlivy působící na jakost masa.}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/uj3baq/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Faktory ovlivňující kvantitu a kvalitu silice rodu Mentha L. (máta)
Eliška Pařízková -
Faktory ovlivňující kvalitu vajec
Ladislav Linek -
Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa
Kristýna Najmanová -
Vliv genotypu na kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Kateřina Koutská -
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Faktory ovlivňující kvalitu pštrosího masa
Jakub Havel -
Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček
Kateřina Romanská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights