Vliv technologického postupu na kvalitu sladové whisky – Bc. Petr Havlát
Bc. Petr Havlát
Master's thesis
Vliv technologického postupu na kvalitu sladové whisky
Effect of the technological process on the quality of malt whisky
Abstract:
Rešerše diplomová práce pojednává o specifikacích skotské sladové whisky a irské sladové whiskey, dále se zaměřuje na různé technologické aspekty při výrobě sladové whisky. Konkrétně se jednalo o výrobu sladu, technologické možnosti přípravy sladké zápary, technologické ovlivnění zralé zápary, druhy destilací s ohledem na senzorickou i chemickou kvalitu, podmínky a procesy během zrání, a nakonec analyzování …moreAbstract:
This thesis discusses the specifications of Scotch malt whisky and Irish malt whiskey. It also focuses on various technological aspects of malt whiskey. Specifically malt production, technological possibilities of preparing malt mash, technological influence of fermented malt mash, conditions and processes during maturation and analyzing samples from 100 years old malt whiskey found at the South Pole …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 29. 5. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Reader: Petr Otřísal, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Technology
Theses on a related topic
-
Fyzikálně-chemická analýza výrobků pšeničného müsli
Andrea Bartošová -
Chemoinformatické metodiky pro predikci fyzikálně-chemických vlastností molekul
Stanislav Geidl -
Fyzikálně-chemická charakterizace tobolek připravených technikou FDM 3D tisku
Monika Miklová -
Fyzikálně-chemická charakteristika strusky
Petra SCHNEIDEROVÁ -
Predikce fyzikalně-chemických vlastností pomocí nábojových deskriptorů
Václav Hejret -
Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín
Tereza Ćmielová -
Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS
Sebastian REICHEL -
Mycotoxin contamination of spring barley in the chain barley grains - final product
Alexandra Malachová