Bc. Petr Havlát

Master's thesis

Vliv technologického postupu na kvalitu sladové whisky

Effect of the technological process on the quality of malt whisky
Abstract:
Rešerše diplomová práce pojednává o specifikacích skotské sladové whisky a irské sladové whiskey, dále se zaměřuje na různé technologické aspekty při výrobě sladové whisky. Konkrétně se jednalo o výrobu sladu, technologické možnosti přípravy sladké zápary, technologické ovlivnění zralé zápary, druhy destilací s ohledem na senzorickou i chemickou kvalitu, podmínky a procesy během zrání, a nakonec analyzování …more
Abstract:
This thesis discusses the specifications of Scotch malt whisky and Irish malt whiskey. It also focuses on various technological aspects of malt whiskey. Specifically malt production, technological possibilities of preparing malt mash, technological influence of fermented malt mash, conditions and processes during maturation and analyzing samples from 100 years old malt whiskey found at the South Pole …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 29. 5. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Reader: Petr Otřísal, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta