Optimalizace sterilačního režimu pro nekyselé potraviny (masové konzervy) – Bc. Petr FRANTA
Bc. Petr FRANTA
Master's thesis
Optimalizace sterilačního režimu pro nekyselé potraviny (masové konzervy)
Optimizing the sterilizing processes for non-acid food (tinned meat)
Abstract:
Cílem práce bylo ověření stávajícího sterilačního režimu masových konzerv s následnou optimalizací a sice s ohledem na rychlost sterilace a chlazení, šetrnost k obsahu a úsporu energií. Hlavním důvodem pro vypracování této práce byl problém s vysokou hodnotou F a z ní pramenící senzorické vady ? vytavování tuku a želatiny a Maillardova reakce. V rámci řešení tohoto problému byly realizovány experimenty …moreAbstract:
The aim of the Thesis is to check the current sterilizing process in case of meat tins with the consequent optimizing regarding the speed of sterilizing ,cooling, careful to the content and energy savings. The main reason for eleborating the Thesis was the problem with the high value of F and consequent sensory defaults -melting the fat, gelatine and maillard´s reaction. Within the scope of solving …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2011
Identifier:
21428
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FRANTA, Petr. \textit{Optimalizace sterilačního režimu pro nekyselé potraviny (masové konzervy)}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/ujsda6/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
FRANTA, Petr. Optimalizace sterilačního režimu pro nekyselé potraviny (masové konzervy). Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Fonetická analýza základní hlasivkové frekvence F0 a vokalických formantů F1 a F2 v projevu transgender mužů
Miki STREJČKŮ -
Potenciál Rodného domku F. V. Heka - F. L. Věka pro dětského návštěvníka
Kristýna Čížková -
Problémy demokracie (F. Fukuyama, F. Zakaria, J. Pehe, M. Klíma)
Pavel Klement -
F.A.Bonporti a jeho 10 Invencí op.10 se zaměřením na Invenci č. 3 F dur, její rozbor a způsoby interpretace
Sára Zemenová -
Důležitost dimerů F\dindex{0}F\dindex{1} ATP syntázy pro krevní formu savčího parazita \kur{Trypanosoma brucei}
Monika ČÍŽKOVÁ -
\rus{F. M. Dostoevskii0 i F. Kafka (sravnitelp1nyi0 analiz tvorchestva)}
Michaela ŠPONIAROVÁ -
Využití platformy STM32 F4/F7 pro návrh HMI panelů
Stanislav Horváth