Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže – Aneta Polaštíková
Aneta Polaštíková
Bakalářská práce
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Extraction of Collagen Products from Poultry By-Products.
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá extrakcí želatiny z nevyužitých částí drůbeže, konkrétně z kuřecích běháků. Práce se skládá ze dvou částí. Části teoretické a praktické. Teoretická část popisuje chemické složení drůbežího masa a jeho jatečné opracování. Následně se zabývá odpady z masného průmyslu a jejich využitím. Nakonec charakterizuje samotnou želatinu. Praktická část zkoumá možnost zpracování kuřecích …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with gelatine extraction from underutilised poultry, particularly chicken feet. This work consists of theoretical and practical part. The theoretical one describes chemical composition of poultry meat and its slaughtering, meat cutting and other processing. Subsequently, it deals with meat industry waste and its usage. Finally, it characterizes gelatine. The practical part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Polaštíková, Aneta. Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Polymerní materiály a technologie
Práce na příbuzné téma
-
Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů
Adéla Havelková -
Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty.
Kristýna Polášková -
Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Markéta Pirunčíková -
Příprava potravinářských želatin z kuřecího kolagenu
Adéla Havelková -
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen
Aneta Polaštíková -
Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu
Jakub Dvořák -
Slepičí běháky jako netradiční zdroj kolagenu
Linh Thi Hong Ngo