Mgr. Táňa ŠPETLOVÁ

Bakalářská práce

Mažnosti stanovení antinutričních látek luštěnin

Possibilities of Determination of Antinutritional Factors in Legumes
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá možnostmi stanovení antinutričních látek v luštěninách. První kapitola se věnuje obecné a botanické charakteristice nejpoužívanějších druhů luskovin, jako hrách, čočka, sója, cizrna, fazol, lupina, bob, vikev, hrachor a vigna. Druhá kapitola pojednává o chemickém složení luštěnin, blíže jsou charakterizovány proteiny, sacharidy, lipidy, minerální látky a vitaminy. Ve třetí …více
Abstract:
This diploma thesis deals with the possibilities of determination of anti-nutritional factors in legumes. First chapter pursues to the general and botanical characteristics of the most widely used legumes like pea, lentil, soy, chick pea, common bean, lupine, faba bean, vetch, beach pea and yard long bean. Second chapter deals with chemical composition of legumes and closer characteristic of proteins …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Zuzana Bubelová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŠPETLOVÁ, Táňa. Mažnosti stanovení antinutričních látek luštěnin. Kroměříž, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin-specializace Technologie mléka a mléčných výrobků