Mažnosti stanovení antinutričních látek luštěnin – Mgr. Táňa ŠPETLOVÁ
Mgr. Táňa ŠPETLOVÁ
Bakalářská práce
Mažnosti stanovení antinutričních látek luštěnin
Possibilities of Determination of Antinutritional Factors in Legumes
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá možnostmi stanovení antinutričních látek v luštěninách. První kapitola se věnuje obecné a botanické charakteristice nejpoužívanějších druhů luskovin, jako hrách, čočka, sója, cizrna, fazol, lupina, bob, vikev, hrachor a vigna. Druhá kapitola pojednává o chemickém složení luštěnin, blíže jsou charakterizovány proteiny, sacharidy, lipidy, minerální látky a vitaminy. Ve třetí …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the possibilities of determination of anti-nutritional factors in legumes. First chapter pursues to the general and botanical characteristics of the most widely used legumes like pea, lentil, soy, chick pea, common bean, lupine, faba bean, vetch, beach pea and yard long bean. Second chapter deals with chemical composition of legumes and closer characteristic of proteins …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zuzana Bubelová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠPETLOVÁ, Táňa. Mažnosti stanovení antinutričních látek luštěnin. Kroměříž, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin-specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Taniny a jiné trpce působící složky v produktech rostlinného původu
Denisa Záblacká -
Využití taninů pro zvýšení přirozené trvanlivosti dřeva
Ondřej Svoboda -
Posouzení trvanlivosti dřeva buku po aplikaci látek na bázi taninu v souvislosti s jeho použitím
Štěpán Sedlák -
Využití enologických taninů při výrobě vína
Barbora Ryzí -
Využití enologických taninů při výrobě vína
Petr Mikulica -
Využití enologických taninů při výrobě vína
Jan Dřímal -
Sorpční vlastnosti taninu při různých teplotách
Lucie Cacková