Kontrola potravin hmotnostní spektrometrií s přímou ionizací vzorků – Bc. Eva MÁČALOVÁ
Bc. Eva MÁČALOVÁ
Master's thesis
Kontrola potravin hmotnostní spektrometrií s přímou ionizací vzorků
Food control by mass spectrometry with direct ionization of samples
Abstract:
Tato práce se zabývá detekcí a identifikací 16 barviv jakožto potravinářských aditiv použitím tří technik hmotnostní spektrometrie s přímou ionizací vzorků, konkrétně se jedná o desorpční ionizaci nanoelektrosprejem (nanoDESI), sondu pro analýzu vzorků za atmosférického tlaku (ASAP) a ionizaci nanoelektrosprejem (nanoESI). V práci je dále testována úprava iontového zdroje umožňující regulaci podtlaku …moreAbstract:
This thesis deals with detection and identification of 16 dyes of food additives by three mass spectrometry techniques with direct ionization of samples, specifically desorption nanoelectrospray ionization (nanoDESI), atmospheric solids analysis probe (ASAP) and nanoelectrospray ionization (nanoESI). In addition, this thesis deals with testing modification of ionization source enabling regulation of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. RNDr. Karel Lemr, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
MÁČALOVÁ, Eva. Kontrola potravin hmotnostní spektrometrií s přímou ionizací vzorků. Olomouc, 2018. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Chemistry / Analytical Chemistry
Theses on a related topic
-
Ambientní ionizační techniky v analýze uměleckých děl
Adam STUDENÝ -
Analýza suché krevní kapky pomocí ambientních ionizačních technik v hmotnostní spektrometrii se zaměřením na klinické studie
Terézia Sabadková -
Identifikace konzervačních látek v potravinách ambientními ionizačními technikami
Dominik MOSLER -
Rychlá úprava vzorků potravin pro detekci ambientními technikami
Dominik MOSLER -
Kombinace ionizačních technik a spojení iontové mobility s hmotnostní spektrometrií v analýze nových psychoaktivních látek
Marianna NYTKA -
Spektrometrie iontové pohyblivosti ve spojení s hmotnostní spektrometrií v analýze cukrů
Lucie PUŠOVÁ -
Stanovení bitrexu kapilární elektroforézou s UV-VIS detektorem a tandemovou hmotnostní spektrometrií
Petr LANGER -
Rychlé separace při odhalování pančování potravin
Martina UHROVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights