Výroba, sortiment a kvalita fermentovaných mléčných výrobků – Romana Nováková
Romana Nováková
Bakalářská práce
Výroba, sortiment a kvalita fermentovaných mléčných výrobků
Production, assortment and quality of fermented milk products
Anotace:
Fermentované mléčné výrobky patří mezi tradiční mlékárenské výrobky. Mezi konzumenty jsou tyto výrobky velmi oblíbené, díky rozmanitému složení a dále pro svůj dietetický a léčebný účinek. Pro výrobu se využívají tzv. startéry, což je kultura složená z jednoho nebo více druhů či kmenů bakterií mléčného kysání. Základním principem při výrobě je mléčná fermentace, která prodlužuje trvanlivost, způsobuje …víceAbstract:
Fermented dairy products are among the traditional dairy products. Among consumers of these products are very popular, thanks to the diverse composition and for its dietary and therapeutic effect. For production, the use so called. starters, which culture is composed of one or more species or strains of lactic acid bacteria. The basic principle is the production of lactic fermentation, which adds durability …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití bakterií mléčného kysání při produkci vybraných potravinářských výrobků
Simona HYBŠOVÁ -
Využití bakterií mléčného kysání s probiotickými účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Pavla Fialová -
Využití bakterií mléčného kysání s protektivními účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Ivana Mešková -
Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností
Anastázie Paclová -
Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě fermentovaných mléčných produktů
Lucie Červenková -
Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě sýrů
Magdalena Kráčmarová -
Identifikace bakterií mléčného kvašení v kysaných mléčných výrobcích
Martina Tycová -
Characterization of exopolysaccharides from selected lactic acid bacteria and bifidobacteria
Anastasiia Maliushevska
Název
Vložil
Vloženo
Práva