Mléčné vysokotučné produkty s obsahem probiotik – Kateřina Šebestová
Kateřina Šebestová
Bakalářská práce
Mléčné vysokotučné produkty s obsahem probiotik
Probiotic high-fat dairy products
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo shrnout současné poznatky týkající se aplikace probiotických kultur mikroorganismů do vysokotučných potravinářských matric, mléčných i nemléčných, a zjistit jejich potenciál pro vývoj probiotických sušenek. Probiotika jsou definována jako živoucí mikroorganismy, které po požití v určitém množství poskytují konzumentovi zdravotní výhody nad rámec základní výživy. Lze je požívat …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to summarise the current knowledge about application of probiotic culture of microorganisms into high-fat food matrixes (dairy or non-dairy) and their potential for devolepment of probiotic cookies. Probiotics are defined as living microorganisms which provide specific health benefits when consumed in a certain amount. They could be consumed in the form of commercially …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslava Potůčková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠEBESTOVÁ, Kateřina. \textit{Mléčné vysokotučné produkty s obsahem probiotik}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/um503z/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva