Veronika Zakharova

Bakalářská práce

Spirulina - funkční potravina

Spirulina- functional food
Anotace:
Modrozelená vláknitá sinice Spirulina je objektem řady studií více než 50 let. Na počátku výzkumu vesmírných programů řada vědců považovala Spirulinu za “Potravinu budoucnosti”, a to nejen díky svému unikátnímu složení, ale také z hlediska získání obrovského množství biomasy. Tato práce je zaměřená na přehled obsahových látek a jejích vlivu na zdraví člověka.Dále je popsaná problematika závislosti …více
Abstract:
Microalgae Spirulina is the subject of many studies during more that 50 years. At the beginning of space program research, many different scientists considered the Spirulina as “Food of the future” and “Space food”. It happened only because of unique nutri-tion of this product, but also in terms of growing and possibility of multiple and repro-duce even artificial light and conditions. In this work …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta