Příprava nových esterů glykosidů – ThLic. Tiago Alexandre Marques Dinis Pinto
ThLic. Tiago Alexandre Marques Dinis Pinto
Disertační práce
Příprava nových esterů glykosidů
Preparation of new esters of glycosides
Abstract:
The aim of this work was the preparation of monosaccharide ester derivatives. The work presented was developed in two parts, corresponding to two sets of esters derivatives obtained from two different starting glucosides. The objective of the first part of the work was the preparation of a set of esters from primary hydroxyl group (6-position) of the D-glucose. By published methods was obtained the …víceAbstract:
Úkolem této práce byla příprava esterů monosacharidů. Předložená práce obsahuje dvě části, kde každá část obsahuje estery připravené z rozdílných glykosidů. V první části práce byl připraven set esterů na primární hydroxylové skupině D-glukosy (posice 6). Publikovanou metodou byla připravena výchozí komponenta, vycházejíce z .-methyl-D-glukosidu. V druhé části této práce byly připraveny 1,4-disubstituované …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 2. 2013
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 3. 2013
- Vedoucí: prof. Ing. Radim Hrdina, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Marques Dinis Pinto, Tiago Alexandre. Příprava nových esterů glykosidů. Pardubice, 2013. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemistry and Chemical Technology / Organic Technology
Práce na příbuzné téma
-
Flavonolové glykosidy
Markéta Samiecová -
Indukce imunogenní buněčné smrti vybranými srdečními glykosidy v buňkách osteosarkomu
Miriam Pitoňaková -
Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly
Nela KÜFFNEROVÁ -
S-glykosidy: Modulární syntéza a studium jejich biologické aktivity
Vít Prouza -
Vliv kosmotropních a chaotropních činidel na separační dynamiku glykosidů v HILIC
Tereza Doležalová -
Protinádorové účinky steroidních derivátů srdečních glykosidů
Tereza KAŠPAROVÁ