Vliv stravy na složení střevního mikrobiomu – Anna PAPŘOKOVÁ
Anna PAPŘOKOVÁ
Bakalářská práce
Vliv stravy na složení střevního mikrobiomu
The influence of diet on the composition of the gut microbiome
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá střevním mikrobiomem a vlivem stravy na jeho složení. Práce obsahuje obecné informace o metodách výzkumu střevního mikrobiomu a jeho souvislostech se zdravím člověka. Zabývá se také tématem fekální mikrobiální transplantace, která sama o sobě demonstruje význam samotného střevního mikrobiomu a jeho vlivu na fenotyp člověka a zmiňuje možnosti jeho terapeutického využití …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the gut microbiome and the influence of diet on its composition. The thesis contains general information about methods of research of the gut microbiome and its connections with human health. It also deals with the topic of fecal microbial transplantation, which itself demonstrates the importance of the gut microbiome itself and its influence on the human phenotype and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
- Vedoucí: Mgr. Lenka Kramná, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PAPŘOKOVÁ, Anna. Vliv stravy na složení střevního mikrobiomu. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Laboratorní diagnostika ve zdravotnictví / Laboratorní diagnostika ve zdravotnictví
Práce na příbuzné téma
-
Fungování trávicího systému s ohledem na složení stravy
Nikola KLANICOVÁ -
Vliv stravy na složení střevního mikrobiomu člověka
Šárka Vaculíková