Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků – Bc. Anna Michálková
Bc. Anna Michálková
Master's thesis
Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků
Nutritional value of selected plant substitutes for meat and meat products
Abstract:
Diplomová práce se zabývá výživovou hodnotou vybraných alternativních náhražek masa a masných výrobků, které jsou dostupné na našem trhu. Vzhledem k tomu, že roste popularita alternativních způsobů stravování vyřazující živočišné produkty, vzniká mnoho nových produktů z rostlinných, popřípadě jiných alternativních zdrojů bílkovin a jejich kvalita a nutriční složení se výrazně liší. Tato práce popisuje …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the nutritional value of selected alternative meat substitutes and meat products that are available on our market. Due to the growing popularity of alternative ways of eating that eliminate animal products, many new products are made from plant or other alternative sources, and their quality and nutritional value differ significantly. This work describes the possibilities …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 15. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Mgr. Diana Chrpová, Ph.D.
- Reader: Hana Pejšová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MICHÁLKOVÁ, Anna. \textit{Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/uo9367/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Vliv bezmasé stravy na sportovní výkon a zdraví
Juraj Durec -
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková -
Podnikatelský plán: Prodejna "Maso-Uzeniny"
Rudolf Gábor -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Králičí maso - zdroj cenných výživových látek
Martin Janulík -
Finanční analýza společnosti MASO UZENINY PÍSEK, a.s. z pohledu věřitele
Adam Čepec -
Finanční analýza společnosti Maso Jičín, s. r. o.
Tomáš Turek -
Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků
Marie Nevrklová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights