Stanovení kofeinu a senzoricky aktivních sloučenin ve výběrové kávě – Vojtěch FORMÁNEK
Vojtěch FORMÁNEK
Bachelor's thesis
Stanovení kofeinu a senzoricky aktivních sloučenin ve výběrové kávě
Analysis of caffeine and sensory-active compunds in speciality coffee
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením kofeinu a senzoricky aktivních sloučenin ve výběrové kávě z kávovníku arabského (Coffea arabica L.) pomocí LC-MS. Množství kofeinu bylo stanoveno v závislosti na době extrakce v časech 10, 20, 30, 40, 50 a 60 s. Senzoricky aktivní sloučeniny byly vyhledávány pomocí necílené metabolomické LC-MS analýzy v extraktech při teplotách 60, 80, 85, 90, 94, 95 a 100 …viacAbstract:
This bachelor thesis deals with measuring the content of caffeine and identification of sensory-active compounds in specialty arabic coffee (Coffea arabica L.) using LC-MS. Caffeine content was measured in fractions prepared by 10, 20, 30, 40, 50 and 60 s extraction time. Sensory-active compounds were investigated by untarget metabolomic LC-MS analysis in extracts with 60, 80, 85, 90, 94, 95 and 100 …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 8. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. Jiří Grúz, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
FORMÁNEK, Vojtěch. Stanovení kofeinu a senzoricky aktivních sloučenin ve výběrové kávě. Olomouc, 2020. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Biology / Experimental Biology
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva