Jídlo jako estetická zkušenost, nebo dokonce umění? – Anna Marie JABČANKOVÁ
Anna Marie JABČANKOVÁ
Bachelor's thesis
Jídlo jako estetická zkušenost, nebo dokonce umění?
Eating as an Aesthetic Experience, or even as an Art?
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zaměřuje převážně na možnosti, zda lze uvažovat o jídle, jakožto o estetické zkušenosti, nebo zda je dokonce možné ho nazývat uměním. Hlavními body se v této práci stane nejen pouhý pohled na jídlo, ale právě i pohled na samotný akt jedení, který by se tedy poté mohl nazvat druhem "krásného umění". K potvrzení, či vyvrácení tohoto postoje bude z největší části napomáhat pragmatická …viacAbstract:
This bachelor's thesis is focused primarily on options, whether you can consider food as an aesthetic experience or even if it is possible to call it art. The main points in this thesis are a rough look at food and the act of eating as a whole, which could then be called a type of "fine art." Pragmatic aesthetics will be the most significant factor in confirming or disproving this statement, as practical …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. Ondřej Dadejík, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
JABČANKOVÁ, Anna Marie. Jídlo jako estetická zkušenost, nebo dokonce umění?. České Budějovice, 2023. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Filozofická fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of ArtsBachelor programme / odbor:
Common Theory and History of Art and Culture / Aesthetics
Práce na příbuzné téma
-
Jídlo jako vyjadřovací prostředek umělce v současném umění
Veronika Čechmánková -
Kulinární estetika - jídlo jako umění
Adéla Mikolášová -
Jídlo jako umění
Veronika SLAVÍČKOVÁ -
Jídlo jako umění
Karolína ZÁLEŠÁKOVÁ -
Jídlo jako zprostředkovatel významů v konceptuálním umění
Vendula Guhová -
Motiv jídla v současném ekologickém umění
Jesika ŠTANTEJSKÁ -
Jídlo jako předmět a prostředek uměleckého vyjádření
Jakub Nachtigal -
Umění vs. molekulární kuchyně
Kateřina Ondračková
Názov
Vložil
Vložené
Práva