Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády. – Alena BEŇADIKOVÁ
Alena BEŇADIKOVÁ
Bachelor's thesis
Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.
The cocoa beans as base material for the production of chocolate.
Abstract:
Cílem bakalářské práce je shrnutí poznatků o kakaových bobech a kakaovníku. Obsahem práce je popis kakaovníku jako plodiny, jeho pěstování, druhy kakaovníku. Dále pak zpracování kakaových bobů a jejich chemické složení. Hlavní důraz je kladen na popis jednotlivých složek a jejich význam pro výrobu čokolády se zaměřením na kakaové máslo a aromatické látky vzniklé při pražení.Abstract:
The aim of the bachelor thesis is gathering of findings about cocoa beans and cocoa tree. Subject of this work is a cocoa tree description as a plant, its cultivation and cocoa tree types. Then cocoa tree processing and its chemical composition. The main emphasis is put on a description of particular elements and its importance in chocolate production focused on cocoa butter and flavoury matters generated …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier:
20555
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
BEŇADIKOVÁ, Alena. Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Porovnanie profilu fenolových látok v komerčne dostupných vzorkách kakaa
Dávid Krajňák -
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
Oleksandr MATIKO -
Čokoláda - Výukový text tématického celku kakao a čokoláda
Markéta Chelíková -
Výukový text - Kakao a čokoláda, předmět suroviny, 2 ročník SOŠ a SOU
Gabriela Szczepanská -
Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády.
David ZEMÁNEK -
Porovnanie profilu fenolových látok v komerčne dostupných vzorkách kakaa
Dávid Krajňák -
Světový trh kakaa a čokolády se zaměřením na dětskou práci
Kateřina Turnovská