Aerobní sporulující bakterie v potravinách – Bc. Andrea Wagnerová
Bc. Andrea Wagnerová
Master's thesis
Aerobní sporulující bakterie v potravinách
Aerobic spore-forming bacteria in food
Abstract:
Aerobní sporulující bakterie jsou v životním prostředí téměř všudypřítomné, a mají tak mnoho příležitostí kontaminovat potraviny. Tyto bakterie produkují extracelulární enzymy, jejichž působením dochází ke kažení potravin; některé také mohou produkovat toxiny způsobující otravy jídlem. Díky značné odolnosti dokáží jejich spory přežít v potravině i během zpracování. Sledování výskytu těchto bakterií …moreAbstract:
Aerobic spore-forming bacteria are ubiquitous and worldwide distributed in the environment, hence they frequently contaminate food. These bacteria produce extracellular enzymes which cause food spoilage; some can also produce toxins resulting in food poisoning. Thanks to their high resistance, some spores can survive even when food is processed. Therefore, monitoring the occurrence of these bacteria …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Hana Šubrtová Salmonová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
WAGNEROVÁ, Andrea. \textit{Aerobní sporulující bakterie v potravinách}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/uph98t/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Výskyt a význam sporulujících bakterií v mikrobiotě kojenců
Blanka Krausová -
Výskyt sporulujících bakterií v jedlém hmyzu
Kateřina Cinková -
Složení mikrobiomu tlustého střeva u jedinců s idiopatickými střevními záněty
Kristýna Martínková -
Transkriptomická analýza bakterie Bacillus cereus
Petra Kubasová -
Detekce a charakterizace vybraných Bacillus spp. včetně toxinogenních Bacillus cereus v potravinách
Petra Zídková -
Charakterizace minoritního stavu sigma podjednotky RNA polymerázy z bakterie Bacillus subtilis
Dávid Tužinčin -
Studium konformační výměny 1.1 segmentu sigma-A podjednotky RNA polymerázy z bakterie Bacillus subtilis
Dávid Tužinčin -
Strukturní role elektrostatických interakcí v C-terminální doméně podjednotky delta RNA polymerasy bakterie Bacillus subtilis
Hana Štégnerová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights