Možnosti analýzy vybraných parametrů u jablečných moštů pomocí kapalinové chromatografie – Bc. Sabina Bergová
Bc. Sabina Bergová
Master's thesis
Možnosti analýzy vybraných parametrů u jablečných moštů pomocí kapalinové chromatografie
Possibilities of analysis of selected parameters of apple ciders using liquid chromatography
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na možnostech analýzy vybraných parametrů jablečných moštů pomocí kapalinové chromatografie. Zabývá se moštovými i nemoštovými odrůdami jablek a výrobou moštu z nich, kažením moštů, látkovým složením moštů, HPLC (vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií) a metodami stanovení celkového počtu sacharidů a organických kyselin. Obecně se ukazuje, že kyselé odrůdy mají i menší …viacAbstract:
The diploma thesis is focused on the possibilities of analysis of selected parameters of apple ciders using liquid chromatography. It deals with grape and non-cider varieties of apples and the production of must from them, the spoilage of musts, the substance composition of musts, HPLC (high-performance luquid chromatography) and methods of determining the total number of carbohydrates and organic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedúci: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Petr Otřísal, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BERGOVÁ, Sabina. \textit{Možnosti analýzy vybraných parametrů u~jablečných moštů pomocí kapalinové chromatografie}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/upwmx3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Organické kyseliny a hliník v ovoci a ovocných šťávách
Denisa Radová -
Organic acids and bases as monomer catalysts/activators for ring-opening (co)polymerization of cyclic lactones and carbonates
Işık Bordanacı -
Nízkomolekulární organické kyseliny v půdním prostředí pod různým vegetačním pokryvem
Michala Šlechtová