Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika – Bc. Patrícia Pažická
Bc. Patrícia Pažická
Master's thesis
Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika
Food additives: benefits and health risks
Abstract:
The thesis „Food additives: benefits and health risks” deals closely with risks and benefits of its use and presence in foods. Theoretical part comprises of broad context on safety and wholesomness of food additives. It points out aspects forming public view on this topic. Next part is about EFSAs re-evaluation process and its stance towards carcinogenity, hypersensitivity and hyperactivity in context …moreAbstract:
Nasledujúca diplomová práca pojednáva o riziku a výhodách použitia prídavných látok v potravinách a ich celkovej prijateľnosti. Teoretická časť rieši v širšom kontexte bezpečnost a zdravotnú vhodnost prídavných látok. Zaoberá sa aspektami, ktoré formujú náhľad verejnosti na danú problematiku. Práca sa postupne dostáva až k problematike prehodnocovania bezpečnosti prídavných látok úradom EFSA, ktorej …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2018
Identifier:
https://is.muni.cz/th/ysohg/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2018
- Supervisor: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
- Reader: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Nutrition therapist for child nutrition and Nutrition therapist for adult nutrition
Theses on a related topic
-
Psychologické aspekty klientské komunikace ve veřejné správě
Alice Szmeková -
Recognition of Omitted Intangible Assets: Risks and Rewards
Kamila Dobrotková