Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika – Bc. Patrícia Pažická
Bc. Patrícia Pažická
Diplomová práce
Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika
Food additives: benefits and health risks
Abstract:
The thesis „Food additives: benefits and health risks” deals closely with risks and benefits of its use and presence in foods. Theoretical part comprises of broad context on safety and wholesomness of food additives. It points out aspects forming public view on this topic. Next part is about EFSAs re-evaluation process and its stance towards carcinogenity, hypersensitivity and hyperactivity in context …víceAbstract:
Nasledujúca diplomová práca pojednáva o riziku a výhodách použitia prídavných látok v potravinách a ich celkovej prijateľnosti. Teoretická časť rieši v širšom kontexte bezpečnost a zdravotnú vhodnost prídavných látok. Zaoberá sa aspektami, ktoré formujú náhľad verejnosti na danú problematiku. Práca sa postupne dostáva až k problematike prehodnocovania bezpečnosti prídavných látok úradom EFSA, ktorej …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2018
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ysohg/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2018
- Vedoucí: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
- Oponent: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční specialista
Práce na příbuzné téma
-
Psychologické aspekty klientské komunikace ve veřejné správě
Alice Szmeková -
Recognition of Omitted Intangible Assets: Risks and Rewards
Kamila Dobrotková