Slazená kondenzovaná smetana z pohledu kontaminace koliformními bakteriemi – Michal RYBENSKÝ, DiS.
Michal RYBENSKÝ, DiS.
Bakalářská práce
Slazená kondenzovaná smetana z pohledu kontaminace koliformními bakteriemi
Sweetened Condensed Cream from the Perspective of Coliform Contamination
Anotace:
Předložená bakalářská práce je věnována sledování koliformních bakterií ve slazené kondenzované smetaně. Část teoretická je zaměřena na výskyt koliformních bakterií v potravinářském průmyslu, zejména v mlékárenství. Je zde popsána technologie výroby zahuštěné kondenzované smetany ?Jesenka?. Část praktická se zabývá sledováním životaschopnosti koliformních bakterií ? Escherichia coli a En. aerogenes …víceAbstract:
The submitted bachelor work deals with pursuing coliform bacteria in sweetened condensed cream. The theoretical part aims at occurence of coliform bacteria in food industry, especially the dairy industry. The work describes the technology of sweetened condensed cream production called Jesenka. The practical part follows the viability of coliform bakteria - Escherichia coli and En. aerogenes inoculated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
RYBENSKÝ, Michal. Slazená kondenzovaná smetana z pohledu kontaminace koliformními bakteriemi. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Klasifikace a typizace izolátů Escherichia coli z živočišných zdrojů
Gabriela Suková -
Dopad antimikrobiálních látek na rezistenci a virulenci bakterie Escherichia coli
Martin Řiháček -
Vliv zpracování medu na jeho antimikrobiální aktivitu u bakterie Escherichia coli
Kateřina ŠTEFANOVÁ -
Příprava a produkce dvou rekombinantně upravených genů z řasovky Pythium oligandrum v produkční bakterii Escherichia coli s využitím technologie syntetických genů.
Marie Mądrzyk -
Charakteristika kmenů Escherichia coli izolovaných od pacientů se zánětlivým onemocněním střev
Iva Jaborníková -
Stanovení vlivu nového platinového komplexu s protinádorovým účinkem na filamentaci bakterií Escherichia coli
Simona GALBAVÁ -
Extraintestinální patogenní Escherichia coli: epidemické linie a rezistence k antimikrobiálním látkám
Magdaléna Šimčíková