Stanovení hodnoty podniku působícího v potravinářském průmyslu – Nikol Fajmonová
Nikol Fajmonová
Master's thesis
Stanovení hodnoty podniku působícího v potravinářském průmyslu
Valuation of the Company Operating in the Food Industry
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na stanovení hodnoty podniku působícího v potravinářském průmyslu. Práce je rozdělena na dvě hlavní části – praktická a teoretická. Dále je členěna do šesti hlavních kapitol, které jsou následně rozvíjeny jednotlivými podkapitoly. První kapitolou je úvod. Druhá kapitola je zaměřena na teoretická východiska oceňování podniku a slouží jako podklad pro praktickou část práce …viacAbstract:
The thesis is focused on valuation of the company operating in the food industry. The thesis is diveded into two main parts – theoretical and practical. It is further diveded into six main chapters, which are subsequently developer in individual subsections. The firts chapter is an introduction. The second chapter is focused on the theroetical basis of buiness vauluation and serves as a basis for the …viacKľúčové slová
analýza mikroprostředí analýza makroprostředí PEST analýza Porterův model 5 konkurenčních sil finanční analýza bonitní modely bankrotní modely stanovení hodnoty podniku majetkové metody výnosové metody DCF entity metoda kapitalizace čistého zisku substanční metoda účetní hodnota vlastního kapitáluKeywords
microenviromental analysis macroenviromental analysis PEST analysis Porter's model of 5 competitive forces financial analysis credit model bankruptcy models determination of enterprise value proprietary methods revenue methods DCF entities net profit capitalization method substantive method book value of equity
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2024
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/153188
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 5. 2024
- Vedúci: Josef Kašík
- Oponent: Petr Němčík
Citační záznam
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita OstravaVSB – Technical University of Ostrava
Ekonomická fakultaMaster programme / odbor:
Ekonomika a management / Podniková ekonomika
Práce na příbuzné téma
-
Evaluation of the Company's Competitiveness
Cyril Antony -
The Analysis of Marketing Strategy of Airbnb and Their Current Business Model
Markéta VEVERKOVÁ -
Evaluation of the Company's Competitiveness
Bibin Mathew -
Effect of Advertising and Economic Factors on Company’s Sales: Case Study of Starbucks
Sofia Shchetnikova -
Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh strategie finančního řízení společnosti EMCO, spol. s r.o.
Lucie Parisova -
Vliv okolí podniku na konkrétní podnik
Viktória ZAMBORSKÁ