Možnosti využití rostlinných extraktů pro snížení povrchové kontaminace chlazené drůbeže – Bc. Alena BANTOVÁ
Bc. Alena BANTOVÁ
Diplomová práce
Možnosti využití rostlinných extraktů pro snížení povrchové kontaminace chlazené drůbeže
The use of plant essential oils for decrease of chilled poultry contamination.
Anotace:
Rostlinné silice jsou těkavé, ve vodě nerozpustné látky s charakteristickou vůní. Získávají se destilací z rostlinných materiálů (květin, pupenů, semen, listů, bylin a plodů). V této práci byly sledovány antimikrobiální účinky čtyř rostlinných silic, a to z hřebíčku (Syzygium aromaticum), bobkového listu (Laurus nobilis) a dvou druhů dobromyslu (Origanum minutiflorum a Origanum dubium). Byla použita …víceAbstract:
Essential oils are volatile, hydrophobic liquid with tipical odour. Essential oils are general-ly extracted by distillation from plant materials (flowers, buds, seeds, leaves, herbs and fruits). In this work, an antimicrobial effect of four essential oils from clove (Syzygium aromaticum), bay leaf (Laurus nobilis) and two species oregano (Origanum minutiflorum and Origanum dubium). It was observed …víceKlíčová slova
hřebíček Origanum minutiflorum Origanum dubium bobkový list bakterie kvasinky plísně drůbež
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15037
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BANTOVÁ, Alena. \textit{Možnosti využití rostlinných extraktů pro snížení povrchové kontaminace chlazené drůbeže}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/usd291/.
Jak správně citovat práci
BANTOVÁ, Alena. Možnosti využití rostlinných extraktů pro snížení povrchové kontaminace chlazené drůbeže. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Krmiva využívaná ve výživě drůbeže
Vladana Hromádková -
Využití hmyzu ve výživě drůbeže
Nikola Pokorný