Použití soli a její vliv na jakostní parametry masných výrobků – Martina Musilová
Martina Musilová
Bakalářská práce
Použití soli a její vliv na jakostní parametry masných výrobků
Use of salt and its influence on the quality parameters of meat products
Anotace:
Bakalářská práce shrnuje použití soli a její vliv na jakostní parametry masných výrobků. Úvodní část obsahuje základní informace o rozdělení masných výrobků dle vyhlášky a technologii výroby. V další části je práce zaměřena především na využití soli v masných výrobcích, a to nejen při výrobě, ale i ve vztahu k lidskému zdraví. Podrobněji se potom zabývá důvody využití solících směsí ve výrobě, především …víceAbstract:
Bachelor´s thesis summarizes the use of salt and its influence on the quality parameters of meat products. The theoretical part contains basic information about the distribution of meat products according to public notice or about a technology. Another part of the theory is focused primarily on the use of salt in meat products, not only in production but also in relation to human health. The thesis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv složení solicí směsi a na kvalitu masných výrobků údržných při teplotě místnosti
Adam Skřivánek -
Využití a aplikace dusitanové solicí směsi ve výrobě masných výrobků
Jarmila ŠÍMOVÁ -
Porovnání stanovení sodíku a draslíku v séru metodou přímé a nepřímé potenciometrie a plamenové fotometrie
Petra Vyplelová
Název
Vložil
Vloženo
Práva