Bc. Mgr. Miroslav Šibrava

Diplomová práce

Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína.

Using selected natural alternatives to sulfur dioxide in wine production
Anotace:
Tato práce se zaměřuje na zkoumání potenciálních přírodních alternativ k použití oxidu siřičitého (SO2) při výrobě vína, s důrazem na jejich antioxidační účinky. Cílem studie je reagovat na rostoucí zájem o přírodní alternativy, které by mohly nahradit nebo snížit použití SO2 vzhledem k jeho potenciálně negativním účinkům na lidské zdraví. Práce zahrnuje literární rešerši zahrnující význam oxidu siřičitého …více
Abstract:
This study focuses on the investigation of potential natural alternatives to the use of sulfur dioxide (SO2) in wine production, with an emphasis on their antioxidant effects. The aim of the study is to respond to the growing interest in natural alternatives that could replace or reduce the use of SO2 due to its potentially negative effects on human health. The work includes a literature review covering …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Oponent: Pavel Vajčner, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství