Bc. Václav Branský

Master's thesis

Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji

Analysis of Aromatic Compounds Present in Green Tea
Abstract:
Cílem této diplomové práce byla optimalizace extrakce a separace těkavých látek ve vzorcích zeleného čaje pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem. Nejprve byly optimalizovány podmínky SPME extrakce s využitím headspace techniky. K optimalizaci byl použit Box, Hunter & Hunter faktorový plán. Optimalizované podmínky separace a extrakce byly využity pro analýzu 13 vzorků zelených …more
Abstract:
The aim of this thesis was optimization of extraction and separation of volatile compounds presented in green tea samples by gas chromatography with a flame-ionization detector. First, SPME extraction conditions were optimized using headspace technique. The Box, Hunter & Hunter factor plan was used for optimization. Optimized separation and extraction conditions were used for analysis of 13 green tea …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2018
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Branský, Václav. Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická