Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji – Bc. Václav Branský
Bc. Václav Branský
Master's thesis
Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji
Analysis of Aromatic Compounds Present in Green Tea
Abstract:
Cílem této diplomové práce byla optimalizace extrakce a separace těkavých látek ve vzorcích zeleného čaje pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem. Nejprve byly optimalizovány podmínky SPME extrakce s využitím headspace techniky. K optimalizaci byl použit Box, Hunter & Hunter faktorový plán. Optimalizované podmínky separace a extrakce byly využity pro analýzu 13 vzorků zelených …moreAbstract:
The aim of this thesis was optimization of extraction and separation of volatile compounds presented in green tea samples by gas chromatography with a flame-ionization detector. First, SPME extraction conditions were optimized using headspace technique. The Box, Hunter & Hunter factor plan was used for optimization. Optimized separation and extraction conditions were used for analysis of 13 green tea …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2018
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Branský, Václav. Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Optimalizace teplotně programovatelného nástřiku velkého objemu vzorku v plynové chromatografii metodou plánovaného experimentu
Petr Wojtowicz -
Hodnocení technik extrakce na pevnou fázi (SPME a SBSE) pro stanovení distribuce polyaromatických uhlovodíků ve vodných vzorcích prostředí.
Anna Kutláková -
Extrakce a zkoncentrování PANH metodou SPME
Jan Brulík -
Využití mikro-extrakce na pevnou fázi pro analýzu pevných environmentálních vzorků
Romana Bedrunková -
Využití techniky mikroextrakce tuhou fází (SPME) pro analytickou extrakci perzistentních organických polutantů.
Jan Brulík -
Aplikace sorpční extrakce na míchadélku (SBSE) pro monitorování alkylfosfátů a pižmových látek ve vodním prostředí
Jaromír Sobotka -
Stanovení organických látek ve vodách pomocí GC a SPME
Jan Straka