Vliv přípravy a mletí na vybrané fyzikálně-chemické parametry výběrových káv – Bc. Kateřina Dokládalová
Bc. Kateřina Dokládalová
Master's thesis
Vliv přípravy a mletí na vybrané fyzikálně-chemické parametry výběrových káv
Influence of Preparation and Grinding on Physicochemical Parameters of Varieties Coffees.
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na studium vlivu přípravy a hrubosti mletí výběrových káv na jejich fyzikálně-chemické parametry. Jako způsob přípravy byly zvoleny metody jako espresso, french press, aeropress a cold brew. U takto připravených kávových nápojů byly stanoveny - obsah kofeinu, kyseliny chlorogenové, antioxidační aktivita, celkový obsah polyfenolických látek, elektrická vodivost, pH a velikost …moreAbstract:
This diploma thesis is focused on the study of the influence of preparation and coarseness of grinding specialty coffees on their selected physico-chemical parameters. Methods such as espresso, french press, aeropress and cold brew were chosen as the methods of preparation. In these caffeinated beverages were determined - content of caffeine, chlorogenic acid, antioxidant activity, total polyphenolic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DOKLÁDALOVÁ, Kateřina. \textit{Vliv přípravy a mletí na vybrané fyzikálně-chemické parametry výběrových káv}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/uusmgu/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Dokládalová, Kateřina. Vliv přípravy a mletí na vybrané fyzikálně-chemické parametry výběrových káv. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Stanovení antioxidační aktivity extraktů chmele
Petra Němečková -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Vliv klíčení a vaření na antioxidační aktivitu čočky
Lucie Czyžová -
Charakteristika aromatických látek ve výběrové plantážní kávě připravené různými způsoby.
Nikola Vlková -
Stanovení kofeinu a senzoricky aktivních sloučenin ve výběrové kávě
Vojtěch FORMÁNEK -
Kofein a výživa člověka
Daniela Dreslerová -
Kofein ve výživě těhotných a kojícich žen
Sabina Farková -
Kofein - jeho vlastnosti a stanovení
Barbora Blažíčková