Bc. Kateřina Dokládalová

Master's thesis

Vliv přípravy a mletí na vybrané fyzikálně-chemické parametry výběrových káv

Influence of Preparation and Grinding on Physicochemical Parameters of Varieties Coffees.
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na studium vlivu přípravy a hrubosti mletí výběrových káv na jejich fyzikálně-chemické parametry. Jako způsob přípravy byly zvoleny metody jako espresso, french press, aeropress a cold brew. U takto připravených kávových nápojů byly stanoveny - obsah kofeinu, kyseliny chlorogenové, antioxidační aktivita, celkový obsah polyfenolických látek, elektrická vodivost, pH a velikost …more
Abstract:
This diploma thesis is focused on the study of the influence of preparation and coarseness of grinding specialty coffees on their selected physico-chemical parameters. Methods such as espresso, french press, aeropress and cold brew were chosen as the methods of preparation. In these caffeinated beverages were determined - content of caffeine, chlorogenic acid, antioxidant activity, total polyphenolic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2022

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Mgr. Barbora Lapčíková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Dokládalová, Kateřina. Vliv přípravy a mletí na vybrané fyzikálně-chemické parametry výběrových káv. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe