Lucie Blehová
Bachelor's thesis
Kvalita potravin - aditiva
Food quality -- additives
Anotácia:
Bakalářská práce na téma "Kvalita potravin - aditiva" se zabývá legislativním zabezpečením používání potravinových aditiv (přídatných látek) v České republice. Dále rozebírá aditiva z hlediska jejich funkcí v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka. Praktická část je zaměřena na názory spotřebitelů. Věnuje se i názorům odborníků a následně tyto dvě skupiny porovnává.Abstract:
The bachelor thesis "Food quality -- additives" deals with the legislative security of using food additives in the Czech Republic. It is also concerned with the additives according to their food functions and influence on consumers' health. The practical part focuses on the opinions of consumers, which are finally compared with the opinions of experts.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 11. 2008
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/13183
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2009
- Vedúci: Helena Kořánová
- Oponent: Marie Hůlová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/13183
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme / odbor:
Ekonomika a management / Podniková ekonomika a management
Práce na příbuzné téma
-
Nová pravidla označování potravin podle zákona č.110/1997 Sb., zákon o potravinách (po novele)a jejich dodržování v praxi
Jaroslav Steklý -
Zhodnocení připravenosti zainteresovaných subjektů na povinnosti vyplývající z novely zákona o potravinách a tabákových výrobcích
Dominika Skoupá -
Zákon o významné tržní síle při prodeji zemědělských a potravinářských produktů a jejím zneužití a jeho aplikace v obchodní praxi v České republice
Radek Mlích -
Dvojí kvalita potravin - právní a ekonomické aspekty
Radka Kvasničková -
Současné značky kvality potravin – kvantita vs. kvalita značek
Nikola Novosádová -
Současné značky kvality potravin – kvantita vs. kvalita značek
Lucie Musilová -
Zákaz dvojí kvality potravin
Barbora Šindelářová -
Dvojí kvalita potravin
Milan Žižka