Stanovení vhodných technologických podmínek při výrobě lázeňských oplatek ve vztahu ke snížení obsahu akrylamidu – Bc. Tereza Novotná
Bc. Tereza Novotná
Diplomová práce
Stanovení vhodných technologických podmínek při výrobě lázeňských oplatek ve vztahu ke snížení obsahu akrylamidu
Determination of appropriate technological conditions for the production of spa wafers in relation to the reduction of acrylamide content
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo stanovit vhodné technologické podmínky pro výrobulázeňských oplatek ve vztahu ke snížení obsahu akrylamidu, které by splňovaly doporučenou porovnávací hodnotu z Nařízení Komise (EU) 2017/2158 (dále jen Nařízení) pro sušenky a oplatky, která je 350 μg/kg.Příprava vzorků k analýze probíhala v laboratoři ČZU. Bylo odebráno 6 oplatek z každého měření, ty byly zváženy a hmotnost …víceAbstract:
The aim of this diploma thesis was to determinate appropriate technological conditions for theproduction of spa wafers in relation to the reduction of acrylamide content, which would beclose to the recommended comparative value of Commission Regulation (EU) 2017/2158(hereinafter referred to as the Regulation) for biscuits and wafers which is 350 μg / kg.The preparation of samples for analysis was prepared …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVOTNÁ, Tereza. \textit{Stanovení vhodných technologických podmínek při výrobě lázeňských oplatek ve vztahu ke snížení obsahu akrylamidu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/uwnaer/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Akrylamid v potravinách
Lucie Bašniarová -
Akrylamid v kávě a kávovinách
Valérie Hrašková -
Akrylamid ve výrobcích z brambor
Jan Jiruška -
Akrylamid
Soňa Havlenová
Název
Vložil
Vloženo
Práva