Porovnání enologických přípravků na bílkovinou stabilitu u bílých vín – Bc. Jaromír Čuta
Bc. Jaromír Čuta
Master's thesis
Porovnání enologických přípravků na bílkovinou stabilitu u bílých vín
The comparison of oenology agents for white wines, focusing on protein stability.
Abstract:
Diplomová práce na téma Porovnání enologických přípravků na bílkovinou stabilitu u bílých vín se v teoretické části zabývala bílkovinami ve víně a bílkovinnými zákaly. Dále byly popsány způsoby zjišťování stability vína proti bílkovinným zákalům a také způsoby čiření vína. A v konečné fázi byl popsán hlavní enologický přípravek, a to bentonit. V praktické části byly popsány komerčně dostupné přípravky …moreAbstract:
The topic of this thesis is the comparison of oenology agents for white wines, focusing on protein stability. The theoretical part of the work describes proteins in wine and common hazes in wine. Next the methods of protein hazes and fining of wine. Finally was described commercially available agent, such as bentonite.This work, in experimental part, analyses fourteen commercial clearing agents available …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- Reader: Jakub Metelka, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Analýza stability a agregace proteinů
Antonín Kunka -
Studium stability proteinů pomocí biofyzikálních metod
Aneta Horáčková -
Předpověď stability proteinů pomocí kombinace strojového učení a molekulové mechaniky
Elkhan Malmanov
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights