Vliv aditiv přidávaných do potravin na zdraví člověka – Bc. Vladimír Matoušek
Bc. Vladimír Matoušek
Master's thesis
Vliv aditiv přidávaných do potravin na zdraví člověka
Effect of additives added to food for human
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá problematikou přídatných látek přidávaných do potravin na zdraví člověka, který začal být velikým problémem v dnešní době. Pokouším se popsat, jak je důležité věnovat pozornost potravinářským výrobkům a důkladně se zabývat jejich složením. V první části diplomové práce, je pomocí odborné literatury detailně popsána historie konzervantů, jejich značení, podmínky použití, aditivní …viacAbstract:
This diploma thesis addresses the issue of food additives and their impact on human health, which has recently come to be recognized as a major problem. I attempt to show the importance of paying greater attention to food industry products and carefully examining the ingredients of which they are composed. In the first part of my thesis, I draw upon the academic literature to provide a detailed history …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 6. 2013
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/6630/vsh_m/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2013
- Vedúci: doc. MUDr. Karel Dohnal, CSc.
- Oponent: Ing. Zbyněk Vinš
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MATOUŠEK, Vladimír. \textit{Vliv aditiv přidávaných do potravin na zdraví člověka}. Online. Diplomová práca. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/uxl0ad/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Master programme / odbor:
Gastronomy , Hospitality Management and Tourism / Hospitality and Spa Management
Práce na příbuzné téma
-
Jak vnímají spotřebitelé přídatné látky
Tomáš Konečný -
Přídatné látky v potravinách a jejich využití
Tereza Martincová -
Přidatné látky v potravinách a jak je vnímají občané ČR
Petra Bogášová -
Vliv potravinářských přídatných látek na vybrané vlastnosti bakterií
Tereza Dvořáková -
Vliv potravinářských přídatných látek na izolaci DNA z ryb a rybích výrobků
Kateřina Kodešová -
Výživa a chronická obstrukční plicní nemoc
Zuzana Přichystalová -
Léčebná výživa u divertikulózní nemoci
Kristýna Helešicová -
Role výživy ve zpomalení progrese Parkinsonovy nemoci u rizikových pacientů
Kateřina SRUBKOVÁ